Indkøb på bakteriejagt

Institut for Molekylærbiologi og Genetik havde inviteret medarbejderne fra AU's Indkøbsafdeling på bakteriejagt i laboratoriet, hvor de skulle lave forsøg med forskelligt udstyr og forskellige materialer. Formålet med invitationen var, at medarbejderne fra Indkøbsafdelingen skulle prøve på deres egen krop, at det ikke er lige meget, hvilket udstyr og hvilke materialer man anvender i forskningen.

De fem medarbejdere fra Indkøbsafdelingen prøvede at køre et parallelt forsøg, hvor det ene forsøg lykkedes, mens det andet – som de udførte på nøjagtigt samme måde men med anvendelse af andre plastmaterialer – mislykkedes.

MBG's indkøbskoordinator Anette Kjems, der sammen med Lotte Vogensen, stod for arrangementer, udtaler: "Det var en øjenåbner for medarbejderne ved Indkøbsafdelingen at se, at det ikke er lige meget, hvilke materialer og udstyr man køber til laboratoriet, og at man ikke bare altid kan købe det billigste."

Indkøbschef Anne Sofie Hedemann havde følgende kommentarer til arrangementet: "Det var rigtigt spændende og har givet os i Indkøb en større forståelse for jeres område og arbejde, som vi kan bruge fremadrettet, når vi skal lave udbud. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er givet godt ud, da vi har fået en større forståelse for forsknings- og laboratorieområdet, der på mange måder er særligt. Med den erfaring vi har fået fra besøget ved MBG, er vi blevet bedre rustet til at lave fleksible løsninger til jer."


På nedenstående billeder ser man de meget koncentrerede medarbejdere fra Indkøbsafdelingen i fuld sving med at udføre forskellige forsøg (klik billederne for større udgave) (foto: Lisbeth Heilesen).

Laura Koefoed Stadum og Agnethe Andresen
Lasse Krongaard
Agnethe Andresen, Anette Kjems (fra MBG) og Anne Sofie Hedemann.
Anne Sofie Hedemann, Laura Koefoed Stadum og Agnethe Andresen
Casper R. Uldbjerg og Lasse Krongaard